Slide background

Berenkoog 35
1822 BH Alkmaar
t: 06 447 944 94

Martijn Stoll

Ik ben Martijn Stoll en vertel u graag wat meer over mijzelf. In de jaren negentig studeerde ik af als fysiotherapeut. Hierna ging ik naar Amerika, waar ik 5 jaar als fysiotherapeut werkte in het Dearborn County Hospital in Indiana. Terug in Nederland ging ik aan de slag als  bedrijfsfysiotherapeut op het hoofdkantoor van de ABN AMRO Bank. Het was mijn taak om de werknemers in goede conditie te houden door ze, naast behandeling, ook training en advies te geven. Het werd me steeds duidelijker dat gezondheid niet alleen om het lichaam gaat, maar ook wordt bepaald door gevoelens of gedachten. Om deze reden heb ik ook de opleiding voor psychosomatische fysiotherapie gevolgd.

Sinds 2005 heb ik mijn eigen fysiopraktijk in Egmond aan Zee. Daarnaast wilde ik me verdiepen in de manuele geneeskunde. Daarom volgde ik de studie Osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam. In de osteopathie vond ik de verdieping en nieuwe inzichten die ik zocht, het lichaam wordt altijd in zijn geheel behandeld. Dit is iets wat ik nog altijd fascinerend vind. In mijn eindscriptie voor de opleiding ben ik dan ook dieper in gegaan op de werking van dit bindweefsel. De osteopathie gaat er vanuit dat een lichaam alleen gezond kan blijven, als al het weefsel vrij kan bewegen en er dus geen blokkades zijn. Zonder blokkades is een mens vrij en voelt hij zich het best. Daarom heb ik gekozen voor een ‘quetzal’ als logo: een vogel uit de mythologie van de maya’s die alleen in vrijheid kan leven.

In 2017 ben ik gestart als osteopaat in de praktijk van Hans Miedema, waar ik waarnam tijdens zijn ziekte. Na zijn overlijden heb ik, in goed overleg met zijn echtgenote, de werkzaamheden van Osteopathie Miedema overgenomen. Ik hoop u daarom te mogen begroeten bij Osteopathie Stoll in Alkmaar (Oudorp).